Με εντυπωσιακές εκδηλώσεις σε τρία κεντρικά σημεία της πόλης φωταγωγήθηκαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Κυπαρισσία

Με εντυπωσιακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε το άναμμα των κεντρικών δέντρων στην Άνω Πόλη, στην Κεντρκή Αγορά και στην Κεντρική Πλατεία.
Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την μπάντα των Χάλκινων από την Φλώρινα, αλλά και με τις χριστουγεννιάτικες μελωδιες από τα μουσικά σύνολα της Κυπαρισσίας, Παιδική Χορωδία, Κανταδόροι, Φιλαρμονική καθως και οι χορωδίες του 1 & 3 Δημοτικού Κυπαρισσίας!

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία 2017

Χριστούγεννα στην Κυπαρισσία

2017

 

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Η Κυπαρισσία φωταγωγεί τα χριστουγεννιάτικα δέντρα της με τα Χάλκινα της Φλώρινας, την Παιδική Χορωδία, τους Κανταδόρους & τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας και τις Χορωδίες του 1ου & 3ου Δημ. Σχολείου Κυπαρισσίας. (θα μοιραστούν φαναράκια)

6:30 μ.μ.: πλατεία Άνω Πόλης Κυπαρισσίας
7:30 μ.μ.: κεντρική αγορά Κυπαρισσίας
8:00 μ.μ. κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

3:00 μ.μ.: Μαθητές και Σύλλογοι της Κυπαρισσίας δίνουν χριστουγεννιάτικη λάμψη στη κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας στολίζοντας τα δέντρα τους.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

6:00 μ.μ.: Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημ. Σχολείου Κυπαρισσίας καλωσορίζουν τον Χρήστο Δημόπουλο σε μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. –  αμφιθέατρο 2ου Δημοτικό Σχολείου Κυπαρισσίας

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

11:30 π.μ.: Ο Αϊ Βασίλης με την Αγιοβασιλίνα του έρχονται να πάρουν τα γράμματα των παιδιών, από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας. –κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας

11: 30 π.μ.: Μικρό Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημ. Σχολείου Κυπαρισσίας.  – κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας

8:00 μ.μ. Η χορωδία του Γυμνασίου Κυπαρισσίας τραγουδούν τα κάλαντα  στο πλαίσιο δράσεων φιλαναγνωσίας με το Ανθολόγιο «Για να πεις τα κάλαντα» της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου. – αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος»

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

4:00 μ.μ. με 9:00 μ.μ.: Έκθεση Ζωγραφικής και Μικρό Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερψιθέας. – αίθουσα παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

8:30 μ.μ.: Μουσική εκδήλωση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας (τμήματα: Παιδική Χορωδία, Φιλαρμονική Ορχήστρα, Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο «Ηδύφωνον»), τη Μικτή Χορωδία Δήμου Μεγάρων και το Φωνητικό Σύνολο Δήμου Μεγάρων. – αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος»

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου

5:00 μ.μ.: «Ταξίδι στο βόρειο πόλο» με την Susan Garrard. Παιχνίδι και χορός για παιδιά. – κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας

8:00 μ.μ.: Χριστουγεννιάτικο ρεσιτάλ τραγουδιού της διεθνούς φήμης σοπράνο Anna Mayer με τη συνοδεία του Γιάννη Τσανακαλιώτη στο πιάνο από το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης. –  Λαογραφικό Μουσείο Άνω Πόλης

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου

11:30 π.μ.: Μουσικά παραμύθια με το ξωτικό και τη μάγισσα των Χριστουγέννων. –  κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας

5:30 μ.μ.: Τα παιδιά με κόκκινα σκουφάκια, σαν μικρά Αγιο Βασιλάκια τρέχουν στους δρόμους τις αγοράς. – σημείο εκκίνησης: Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Κεντρικής Αγοράς

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου

6:00 μ.μ.: Τα παιδιά γράφουν τις ευχές τους στα φαναράκια και τις στέλνουν ψηλά στον ουρανό, από το Σύλλογο Γυναικών «ΓΑΙΑ» – πλατεία Άνω Πόλης Κυπαρισσίας

και Προβολή του φιλμ με τις χριστουγεννιάτικες ευχές των Κυπαρίσσιων.

Σάββατο 6 Ιανουαρίου

8:00 μ.μ.: Μεγάλη Εορταστική Εκδήλωση για το Νέο Έτος με την πολυβραβευμένη παιδική χορωδία ROSARTE υπό τη διεύθυνση της  Ρόζης Μαστροσάββα. – αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος»

 

Διοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ & ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 

Η Κυπαρισσία φωταγωγεί τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα της

 

Η πόλη της Κυπαρισσίας φοράει τα γιορτινά της και φωταγωγεί τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα της
την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

 • 6:30μμ Άνω Πόλη
 • 7:30μμ Κεντρική Αγορά
 • 8:00μμ Κεντρική Πλατεία

Συμμετέχουν:

-Τα Χάλκινα της Φλώρινας
από την μπάντα του Παντελή Στόικου.

– Μουσικά Σύνολα Δ.Ε. Κυπαρισσίας:

 • Παιδική Χορωδία
 • Κανταδόροι
 • Φιλαρμονική
 • Χορωδίες 1ου & 3ου Δημοτικού

– Μουσικό Live

 

Σημείο Συγκέντρωσης:

Κεντρική Αγορά Άνω Πόλης

Θα μοιραστούν φαναράκια. Θα ακολουθήσει πορεία προς το εμπορικό τρίγωνο με την συνοδεία της μπάντας των Χάλκινων και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία.

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ – 2017

Η Χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι μια από τις καλύτερες εποχές για τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά μας. Είναι η πιο λαμπρή γιορτή με την μεγαλύτερη εμπορική κίνηση της χρονιάς.

Είναι ανάγκη να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την εικόνα της αγοράς και της πόλης μας, δίνοντάς της μια χριστουγεννιάτικη εορταστική λάμψη. Πρέπει τα καταστήματά μας να μυρίσουν Χριστούγεννα, να αλλάξει η διάθεση μας και να περιμένουμε με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα τη «μαγεία των Χριστουγέννων». Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, χρειάζεται μεράκι, φαντασία και δημιουργική διάθεση. Κάνοντας μια βόλτα στις ομορφιές του τόπου μας, αλλά χρησιμοποιώντας και την φαντασία μας, θα βρούμε πολλές ιδέες και υλικά που μετατρέπονται εύκολα σε χριστουγεννιάτικα στολίδια, για να διακοσμήσουμε τους χώρους που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου συνεργάζεται στενά με τον Δήμο μας, όλους τους Συλλόγους, τα Σχολεία και τους Φορείς της πόλης με στόχο η πόλη μας να είναι πιο λαμπερή και γιορτινή, και να ξεπεράσει ακόμα και την περσινή επιτυχία, που ομολογουμένως ήταν μια όμορφη έκπληξη, τόσο για εμάς όσο και για αυτούς που επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές στην όμορφη πόλη μας.

 • Ο Δήμος μας προσπαθεί να φωτίσει την πόλη μας καλύτερα από κάθε άλλη φορά.
 • Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, καθημερινά θα ηχούν στους κεντρικούς δρόμους της αγοράς μας.
 • Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών με την παρέα του θα μας επισκεφτεί και φέτος την πόλη μας.
 • Η πλατεία και η αγορά μας, θα προσπαθήσουμε να θυμίζει ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, με πολλά δένδρα, σπιτάκια, παραδοσιακό καράβι, παιχνίδια, μουσικές, στολίδια και φωτάκια.
 • Παραμυθάς θα ταξιδέψει τα παιδιά σε φανταστικούς Χριστουγεννιάτικος κόσμους.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια μας αυτή:

 • Φωτίζουμε και στολίζουμε με Χριστουγεννιάτικες νότες τις βιτρίνες των καταστημάτων μας.
 • Δημιουργούμε ένα φιλικό και εορταστικό κλίμα στα μαγαζιά μας με διάφορες πρωτοβουλίες (κεράσματα, εκδηλώσεις, προσφορές κ.ά.).
 • Συμμετέχουμε στην προβολή της χριστουγεννιάτικης βιτρίνας της επιχείρησής μας, δηλώνοντας συμμετοχή στην παρουσίαση που θα γίνει σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.
 • Συμμετέχουμε στο «Βίντεο ευχών» που θα σταλεί από τους Κυπαρίσσιους σε όλον τον κόσμο.
 • «Υιοθετούμε» ένα δέντρο και το στολίζουμε έξω από το μαγαζί μας, το οποίο μετά τις εορτές το φυτεύουμε για να δημιουργήσουμε το δικά μας δασύλλιο.
 • Αναρτούμε την αφίσα με τις εορταστικές εκδηλώσεις και ενημερώνουμε για αυτές τους πελάτες μας.
 • Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, για πρώτη φορά με τη φωταγώγηση των τριών κεντρικών δένδρων της πάνω πόλης, της κεντρικής αγοράς και της πλατείας μας, στην οποία πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.
 • Για την υλοποίηση των παραπάνω περιμένουμε τις ιδέες σας και έμπρακτη συμμετοχή σας.
 • Θα υποδεχθούμε το νέο έτος κόβοντας την πίτα του συλλόγου μας στον ετήσιο χορό μας το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018.

 

 

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Χριστούγεννα στην Κυπαρισσία: Στολίζουμε τα καταστήματα & τις βιτρίνες, τα σπίτια & τις αυλές μας.

Με την συνεργασία όλων των φορέων της πόλης, του Δήμου Τριφυλίας, Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων, Σχολείων και του Εμπορικού Συλλόγου ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό & τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας!!!
Θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

 

Δελτίο Τύπου: Χριστούγεννα στην Κυπαρισσία

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος μας «Πρόοδος». Το έντονο κρύο δεν εμπόδισε μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν το πρόγραμμα μας.
Η έναρξη των εκδηλώσεων σηματοδοτήθηκε από τον στολισμό της αγοράς με 150 φυσικά δέντρα που τοποθετήθηκαν σε κάθε άκρη της πόλης μας με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου. Με σύνθημα «υιοθετήστε ένα δένδρο» η πόλη άρχισε σιγά- σιγά να φοράει τα γιορτινά της. Ακολούθησε ο στολισμός των φυσικών δέντρων στην κεντρική πλατεία της πόλης μας την Κυριακή 18/12. Οι μαθητές, οι σύλλογοι της πόλης μας και η Δημοτική αρχή έδωσαν ένα ισχυρό παρών. Το Χριστουγεννιάτικο δάσος φωταγωγήθηκε το ίδιο βράδυ και χάρισε μια «μαγική» όψη στο κέντρο της πόλης μας. Τα μικρά σπιτάκια που βρίσκονται διασκορπισμένα στο χώρο της πλατείας σε συνδυασμό με τα στολισμένα δέντρα θυμίζουν Χριστουγεννιάτικο χωριό και μαγεύουν μικρούς και μεγάλους.
Την Τρίτη οι μικροί μας φίλοι έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με την πολύτιμη βοήθεια της Ματίνας Βρεττού από το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Μυρμηγκοφωλιές». Οι μικροί μας φίλοι έκαναν ένα δημιουργικό ταξίδι. Χρησιμοποιώντας χαρτόνια και κορδέλες δημιούργησαν όμορφες κάρτες στις οποίες έγραψαν ευχές για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Το ίδιο απόγευμα κάτι όμορφο και λαχταριστό ετοιμάστηκε με πολλή αγάπη στην καρδιά της πόλης μας, στο κεντρικό σημείο της Αγοράς μας, απέναντι από το δέντρο οι μικροί μας φίλοι ετοίμασαν τα πιο λαχταριστά μπισκότα των Χριστουγέννων με την βοήθεια της Αγγελικής από το «σουσάμι άνοιξε». Χιονονιφάδες, καμπάνες, μπότες, Άγιο- Βασίληδες, χιονάνθρωποι και κάθε χριστουγεννιάτικο σχέδιο που βάζει ο νους σας! Τα μπισκότα στολίστηκαν με ζαχαρόπαστα . Η μυρωδιά της φρεσκοψημμένης ζύμης ξύπνησε στους μεγάλους μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια και δίδαξε στα παιδιά πως η μαγεία των Χριστουγέννων κρύβεται στις στιγμές που μοιράζεσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς.
Ταυτοχρόνως άνοιξε και η έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο Λαογραφικό μουσείο στην Άνω Πόλη. Πρόκειται για την 2η έκθεση φωτογραφίας με θέμα την όμορφη Τριφυλία. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει τις κρυμμένες ομορφιές της περιοχής μας, τα κτίρια, τα ποτάμια, τη θέα από διαφορετικά υψόμετρα και γενικότερα κάθε χειμωνιάτικο τοπίο της περιοχής μας όπως αυτό απαθανατίστηκε στις φωτογραφικές μηχανές των Δημήτρη Ζογκόκη και Γιάννη Σελούλη.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο στολισμός της Άνω Πόλης. Φωταγωγήθηκαν και στολίστηκαν τα φυσικά δέντρα που τοποθέτησε ο Εμπορικός Σύλλογος. Η πόλη μας στολισμένη σε κάθε γωνιά της, φοράει τα γιορτινά της και υποδέχεται τους επισκέπτες.
Την Τετάρτη το απόγευμα μικρά Άγιο-Βασιλάκια με κόκκινα σκουφάκια έτρεξαν στους δρόμους της αγοράς και επιβραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους με τιμητικό έπαινο.
Την Πέμπτη το πρωί χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισαν ξανά την κεντρική πλατεία της πόλης. Αυτή τη φορά οι λιλιπούτειοι φίλοι μας κατασκεύασαν γούρια. Μαζί τους ήταν η Ματίνα Βρεττού από το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Μυρμηγκοφωλιές» . Με τόσα παιδικά χαμόγελα είμαστε σίγουροι πως η νέα χρονιά που θα ανατείλει σε λίγες μέρες θα μας χαρίσει υγεία, ευτυχία και όσα επιθυμεί ο καθένας μας ξεχωριστά.
Μην ξεχνάτε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες. Την Παρασκευή 30/12 στις 12:00 π.μ θεατρική παράσταση και το ίδιο απόγευμα στις 18:00 Χριστουγεννιάτικο πάρτυ με face painting και χορό. Τετάρτη 4/01 στις 12:00 θεατρική παράσταση και την Πέμπτη 5/01 συναυλία της παιδικής χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Κυπαρισσίας.
Η ένθερμη αποδοχή των εκδηλώσεων από τον κόσμο δίνει έμπνευση για να δημιουργήθούν και άλλες ευκαιρίες διασκέδασης . Στόχος του Εμπορικού Συλλόγου ήταν αυτά τα Χριστούγεννα στην Κυπαρισσία να γίνουν αφορμή για να γεννηθούν πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών και τον μεγάλων και να γεννηθεί μέσα μας η ελπίδα. Στις δυσκολίες της εποχής μας ο Εμπορικός Σύλλογος απαντά με χαμόγελα και ευχές, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τον άνθρωπο προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να επιτύχει τον αναγέννηση της αγοράς της πόλης μας.

2η Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο”Χειμωνιάτικες Διαδρομές”

Σας προσκαλούμε όλους να «ταξιδέψετε» μαζί μας στα χειμωνιάτικα τοπία της Τριφυλίας μας.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ οπού έγινε στους Αρμενιούς το περασμένο καλοκαίρι και έλαβε τις καλύτερες κριτικές από όλα τα Πελοποννησιακά μέσα ενημέρωσης, ήρθε η σειρά της χειμωνιάτικης έκδοσης όπου μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Ζογκόκη (Σκίουρος) και του Γιάννη Σελούλη αποτυπώνεται η όμορφη πλευρά των χειμωνιάτικων τοπίων της περιοχής μας , των χωριών αλλά και της Κυπαρισσίας μας, με ιδιαίτερες οπτικές που θα μπορούσε να αποδείξει περίτρανα ότι η Τριφυλία, εκτός από ένας καλοκαιρινός προορισμός, έχει τις δυνατότητες και τις προοπτικές να προσελκύσει και χειμερινό τουρισμό, αρκεί να τους …αναδείξουμε αυτούς τους προορισμούς, έτσι όπως τους αρμόζει, με την πλούσια ομορφιά τους!!

 

 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα ζαχαρόπαστας

Τα παιδιά με την Αγγελική έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικα μπισκότα ζαχαρόπαστας.
Ραντεβού αύριο στις 5, στην κεντρική πλατεία,να γεμίσει η αγορά μας μικρά Αγιό Βασιλάκια!!!!