Μήνυμα Προέδρου

Βασικό μας μέλημα και προσωπικό μου στοίχημα είναι αφενός η ενότητα και η συνεργασία όλων των επαγγελματιών, η ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των συναδέλφων σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, αφετέρου η ενίσχυση της τοπικής αγοράς στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε συνολικά σαν κοινωνία.  Θα πρέπει να  εργαστούμε όσο σκληρά χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα όλα τα τρέχοντα θέματα που θα απασχολήσουν την τοπική μας οικονομία.

Ταυτοχρόνως στοχεύουμε στην ενίσχυση του τουρισμού της πόλης μας καθώς αποτελεί κινητήριο μοχλό της τοπικής οικονομίας. Χρειάζεται η Κυπαρισσία να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η περιοχή μας.

Γνωρίζω πολύ καλά πως ο εμπορικός κόσμος είναι αντιμέτωπος με μια σειρά από δύσκολα ζητήματα, επειδή όμως οι συνάδελφοι μας στήριξαν συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές έχουμε χρέος να δουλέψουμε με υπευθυνότητα και να βρούμε τους τρόπους και τις καινοτομίες εκείνες που θα κάνουν την αγορά της Κυπαρισσίας να αποκτήσει την αίγλη που της αξίζει.

Οι σύγχρονες ανάγκες της ψηφιακής εποχής στην αγορά γίνονται αρωγοί μας. Η διαφήμιση και η προβολή των επιχειρήσεων μας μέσω της ευρυζωνικότητας (internet) και των μέσων κοινωνικών δικτύωσης (facebook, twitter κ.λ.π) συμβάλλουν στο δύσκολο έργο μας. Εκσυγχρονιζόμαστε λοιπόν και στοχεύουμε στην εξέλιξη των επιχειρήσεων μας καθώς για να επιβιώσει κανείς στο μέλλον πρέπει να ακολουθεί και τις επιταγές του μέλλοντος  και όχι να προσκολλάται σε ένα ξεπερασμένο παρελθόν.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο είναι η υπερφορολόγηση, θέμα για το οποίο έχουμε ήδη διαφωνήσει και θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε με κάθε τρόπο. Τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται έχουν άμεσο αντίκτυπο πάντα στην αγοραστική κίνηση. Η  αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και η προκαταβολή φόρου στο 100% για την επόμενη χρονιά είναι εξωπραγματική και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Με αποτέλεσμα να βρεθούν πολλές επιχειρήσεις αντιμέτωπες με δυσάρεστες εξελίξεις.

Σαν έμποροι είμαστε υπέρ των σωστών μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Είμαστε υπέρ της χρήσης του πλαστικού χρήματος, που πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, καθότι πιστεύουμε πως αποτελεί ένα πολύ καλό μέτρο.

Ένα μεγάλο πρόβλημα για τον εμπορικό κόσμο παραμένει  το παραεμπόριο. Πρέπει οπωσδήποτε μέσα σε ένα πνεύμα καλής συνεργασίας με τα αρμόδια όργανα να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα στον ελάχιστο βαθμό.

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα παρά μόνο διαφορετικές οπτικές γωνίες που θα μας οδηγήσουν στις λύσεις που ζητάμε. Είναι χρέος και καθήκον  μας , με ένα πνεύμα εξωστρέφειας να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την αγορά μας, τα καταστήματα μας, τις επιχειρήσεις μας, τον καλύτερο μας κρυμμένο εαυτό ώστε να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με το αγοραστικό κοινό.

Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας όπου ανήκουμε,  με την ΕΣΕΕ που είναι ο κύριος εκφραστής του κλάδου μας αλλά και με την Δημοτική αρχή της πόλης μας πιστεύω πως μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα δώσουν ώθηση στον κινητήριο μοχλό της τοπικής αγοράς.

Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες που θα αναδείξουν  και θα προάγουν  το έργο μας, οργανώνοντας πάντα πρωτοπόροι , καινοτόμες δράσεις, πρωτοβουλίες ( όπως σεμινάρια, ημερίδες, εκθέσεις, εκδηλώσεις, εκπτωτικές βραδιές, λευκή νύχτα, κ.λπ.) για την πιο κερδοφόρα και καρποφόρα ανάδειξη των επιχειρήσεων, των καταστημάτων, της πόλης  μας και κατ’ επέκταση  όλης της κοινωνίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΔΑΛΑΣ

Δημήτρης Αβδάλας

πρόεδρος